Toepassing aromatherapie

Toepassing aromatherapeutische producten

Toepassing aromatherapeutische producten

De etherische (essentiële) oliën zijn de basis van de aromatherapie. Ze kunnen op drie manieren toegepast worden:

Etherische olie: aromatische topassing

Het gaat om het meest gebruikte vorm van toepassing. De geuren kunnen niet alleen ons humeur beïnvloeden maar ook het functioneren van het lichaam - bv. demente patiënten die aan de slechte nachtrust lijden, slapen langer en beter als er lavendel etherische olie in de lucht "hangt", tijdens griep en verkoudheid periode's helpen antibacteriele ehterische oliën de symptomen te verminderen of werken preventief (bv. eucalyptus-, pepermunt- en mirre etherische olie)

Etherische olie: direct op de huid aanbrengen

De oliën, platnaardige en etherische, worden door de huid goed ontvangen, dringen door de meerdere huidlagen heen en leveren de huid belangrijde voedingstoffen en zorgen voor haar herstel. Via de huid komen de werkzame stoffen ook in bloedvaten en werken op het hele lichaam. Denk aan massage-, bad-, douche oliën en andere producten die de etherische oliën bevatten. Natuurlijk, het grootste effect wordt behaald door de etherische olie die direct op de huid aangebracht wordt. Niet alle etherische oliën zijn daarvoor geschikt of moet men op de concentratie van de etherische olie letten. Bij sommige mensen kunnen ze irritaties oproepen.
De ehterische oliën zoals lavendel en tea tree zijn juist goed voor een directe contact met de huid - ze werken antiseptische en kunnen helpen bij het genezen van kleine wondjes, insectenbeten en de lichte brandwonden (lavendel etherische olie).

Etherische olie: inwendig gebruik

Inwendig gebruik is een manier van toepassing van de ehterische oliën die nog niet zo bekend is. Het  gaat om een zeer effectieve manier hoe men zijn immunsysteem kan versterken en sommige kwaaltjes verhelpen zonder de chemische medicijnen te hoeven gebruiken. Belangrijk is om te weten hoe de etherische oliën gebruikt moeten worden - goed geïnformeerd zijn is de basis. Sommige ehterische oliën zijn niet geschikt voor inwendig gebruik.
Karel Hadek heeft een mengsel van etherische oliën bedacht die immuniteit versterkt, helpt bij schimmels en verstoorde balance in de spijvertering en het hele lichaam. Dit product heet Candiöl

Tip van klant: "Candiöl is een geweldig spul. Ik ben begonnen met drie druppels. Het was even wennen omdat Candiöl een sterke smaak heeft. Na vier dagen werden drie druppels te veel voor mij, dus ik gebruikte 1 druppel per keer en dat ging prima. Na het innemen van Candiöl voelde ik licht dat er iets in mijn maag en darmen gaande was. Na een paar dagen is me opgevallen dat ik geen opgeblazen gevoel meer had en mijn darmen veel rustiger waren."

Voor alle etherische oliën geldt:

  • ze zijn heel sterk en krachtig - een paar druppels zijn genoeg
  • etherische oliën zijn duur, als je hem voor "een goede prijs" ziet, wees bewust van dat het niet om "puur natuur" gaat maar dat hij op synthetische basis geproduceerd is
  • vermijd contact met ogen
  • gebruik bij kinderen alleen de lage concentraties van etherische oliën, eerst liever een druppeltje uitproberen om een irritatie voor te komen (kinderen hebben hele gevoelige huid)
  • wees bewust van welke etherische olie en waarvoor je hem gebruikt (bijv. sommige ehterische oliën moet men niet in de volle zon gebruiken)

 

 

This website uses cookies. More info

Inloggen