Fell Balsem Neutraal - bij atopische dermatitis (F0006)

Reviews: Nog zonder review. Wees de eerste!

Uw waardering:

Balsem bij atopische dermatitis, bij jeuk, roos; antibacteriele werking

€8,95 incl. BTW

€7,40

Leverbaarheid: Direct leverbaar

Fabrikant: AROMAFAUNA

FELL BALSEM NEUTRAAL is gemaakt voor de huidproblemen zoals atopische dermatitis.
Meestal herken je dat - de hond bijt zich aan de poten, krabt zich en gedraagt zich heel onrustig. Er is roos te zien, de huid kan rood worden. Inderdaad kunnen honden ook allergisch zijn, bij voorbeeld voor de hondenschampoo en verzorgingsproducten die lekker veel schuim maken. 

In dit geval betekent meer schuim meer schade. Schuim ontstaat dankzij tensiden, de stoffen die heel goed ontvetten maar voor de huid is het niet de beste keuze. Daarom is het belangrijk om tensiden te vermijden en de producten kiezen die de fysiologische functies van de dierenhuid ondersteunen. AromaFauna heeft een aantal wasoliën die dat kunnen. Voor het baasje is het even wennen omdat in plaats van de schuim een emulsie ontstaat. Maar het is alleen kwestie van wennen. Jouw dier is goede zorg waard.

FELL BALSEM NEUTRAAL bevat minimum etherische oliën. Als je eigen FELL BALSEM wil maken, kan je ze toevoegen. Als je FELL BALSEM met hogere dosering van etherische oliën wil, kies dan FELL BALSEM ANTIPARAZIN.

Gebruik:
Masseer FELL BALSEM NEUTRAAL in de huid op de problematische plekken en laat inwerken (minimaal half uur). Als je FELL BALSEM NEUTRAAL als conditioner voor de vacht gebruikt, spoel hem met de water af, anders hoeft het niet. 
Aan het begin kan je FELL BALSEM NEUTRAAL elke dag gebruiken, later kunnen de pauzes langer worden. Het hangt af van de snelheid waarmee de huid herstelt. Dat is individueel.
Je kan ook een wrap maken - eerst FELL BALSEM NEUTRAAL op de problematische plekken aanbrengen en met keukenfolie toedekken (je kan een soort bandage creëren). Weer minimaal half uur laten inwerken.
Als je wil, kan je etherische oliën toevogen. Met dit balsem kan je de huid en vacht wassen.

Dosering wassen:
1 lepel FELL BALSEM NEUTRAAL mengen met 300 ml warme water en masseren in de vacht en de huid. Het balsem kan, maar hoeft niet, afgespoeld worden (zie boven). Het balsem kan je gebruiken zonder het met water te mengen.

Tip:
FELL BALSEM NEUTRAAL kan je gebruiken voor de verzorging van schilferige huid en huid met wondjes.

Let op!
Het heeft niet zoveel zin om FELL BALSEM NEUTRAAL te gebruiken en de hond of een ander dier blijven wassen met de shampoo met tensiden. De huid kan op zo'n manier moeilijk herstellen.

INCI:
Simmondsia chinensis Seed Oil, Cymbopogon schoenanthus Oil, Lavandula angus folia Oil, Foeniculum vulgare Oil, Pogos- temon cablin Oil, Thymus vulgaris Oil, Rosmarinus o cinalis Leaf Oil, Pelargonium graveolens Flower Oil, Eugenia caryophyllus Flower Oil, Cymbopogon winterianus Herb Oil

Nieuwe review

* (Verplicht)

Alternatieve producten

This website uses cookies. More info

Inloggen