HY-Flea wasolie tegen vlooien (F0011)

HY-Flea wasolie tegen vlooien (F0011)

Reviews: Nog zonder review. Wees de eerste!

Uw waardering:

Wasolie tegen vlooien

€6,20 incl. BTW

€5,12

Leverbaarheid: Direct leverbaar

Fabrikant: AROMAFAUNA

Het onderdeel van shampoo's en verzorgingsproducten zijn tensiden. De tensiden drogen de huid uit en kunnen de onaangename irritaties veroorzaken. Ze storen de natuurlijke chemische processen van de huid. Een langdurig gebruik van zo'n verzorgingsproducten kan de oorzaak worden van verschillende cosmetische en gezondheidsproblemen (roos, jeuk, schimmelinfectie, huidziektes, haaruitval). Als alternatief kunnen de speciale tensidenvrije wasmiddelen zijn i.p.v. de klassieke shampoo's. Hy-Flea is geschikt voor kort- en langharige rassa's. De mengsel van de etherische olieën werkt tegen de parasieten.

Erkenningsnummer veterinair laboratorium (Tsjechië): 73-14C

Eigenschappen:
Deze aromatherapeutische wasolie verbetert de doorbloeding van de huid en en daardoor ook reactieveert de functie van de vachtwortels. HY-Flea reinigt de huid van haar afscheidingen en versterkt de vacht. De etherische oliën werken tegen vlooien, teken, luizen enz. HY-FLEA is volledig veilig, houdt geen ingewikkelde chemische stoffen in, alleen plantaardige en etherische oliën die ook in aromatherapie en ayurveda gebruikt worden. De gebruikte oliën hebben een positieve invloed op het hormonale en reproductiesysteem. De vlooien worden verwijdert. Mocht er een sterke enkeling overleven, kan hij zich niet meer voortplanten.  

Inhoudsstoffen:
Plantaardige oliën: bv. amandel-, walnoten-, soja-, jojoba, valkruid olie. Emulgatoren. Etherische oliën: bv. eucalyptus, tijm, lavendel. Vitaminen: bv. A, E.

TIP:
Voor een kleine hond (b.v. Shih Tzu) gebruik je 5-10 ml wasolie die je met 500 ml hele warme water mengt en vervolgens goed schudt (je kan een plastic fles gebruiken). Er ontstaat een melkachtige emulsie waarmee je vacht gaat wassen (door de emulsie erin te masseren en daarna afspoelen). Voor een grote hond zoals b.v. Briard meng je 10-15 ml wasolie met 1 l hele warme water. Voor een grote Briard met dikke droge vacht gebruik je 15 ml wasolie. Na het wassen kan de vacht vettig lijken. Afhankelijk van de vacht, wordt de olie door de vacht binnen 3-5 dagen opgezogen.
Houd rekening mee dat er geen schuim ontstaat maar een emulsie - wasolie is zonder tensiden die schuim maken maar de huid en vacht uitdrogen. Het is aan het begin even wennen. Het eerste gevoel is dat je de hond niet hebt gewassen maar dat gebeurt wel. Het gaat om een nieuwe manier van de vachtverzorging te leren. Je vierpotige vriend zal je geduld waarderen.

Gebruik:
Voordat je HY-Flea wasolie aanbrengt, zorg voor dat de vacht genoeg nat is en alle cosmeticaresten die erin zaten, weg zijn (vachtlak enz.). Meng daarna een beetje HY-Flea met water en schud goed (het beste is in een waterspuit), er ontstaat een emulsie, spuit die geleidelijk over de vacht en wrijft de emulsie in de vacht en in de huid (Het lijkt een beetje op als je gel of wax op je eigen haar aanbrengt/wrijft). Bij langharige rassa's breng de mengsel in de rijen aan (van de rug af naar beneden). Aan het eind spoel de vacht goed door met lauwe water. De vacht wordt zacht en zonder klitten. De beschadigde vacht kan na enkele wasbeurten herstellen.

Mengen:
5-10 ml HY-Flea mengen met 500 ml hele warme water, goed schudden en aanbrengen op de natte huid in de richting van de rug af. Daarna een massage doen en de vacht met lauwe water goed doorspoelen. Als de vacht na het doorspoelen toch vet uitziet, kan de vacht met Felletonic verzorgd worden. Voor een betere glans kan de vloeiende Felleolwas gebruiken die tegerlijkertijd tegen UVA- en UBA-straling beschermt.

INCI:
Azadirachta indica Seed Oil, Helianthus annuus Seed Oil, Laureth-4, Polysorbate 80, Juglans regia Seed Oil, Arnica montana Flower Oil, Simmondsia chinensiss Seed Oil, Prunus amygdalus dulcis Oil, Cymbopogon martini Oil, Lecithin, Thymus vulgaris Oil, Litsea cubeba Fruit Oil

Bewaren:
De vermelde houdbaarheid van de olie wordt aanzienlijk verlengt door het in een donkere en koele ruimte te bewaren (het beste is: in de koelkast, de temperatuur tussen 6–10 °C). Het liefst te gebruiken voor de houdbaarheidsdatum vermeld op het flesje.

Nieuwe review

* (Verplicht)

Alternatieve producten

This website uses cookies. More info

Inloggen