Terug

Natuurlijke antibiotica

Toegevoegd: Mensen die deze review al gelezen hebben:: 513

Rond 6000 planten hebben antibiotische werking.

Natuurlijke antibiotica

Wat is het verschil tussen kunstmatige (synthetische) en natuurlijke (plantaardige) antibiotica?

Ten eerste, kunstmatige antibiotica doden alle bacteriën, zonder het verschil of ze goed voor het organisme zijn of niet. Ten tweede, kunstmatige antibiotica veranderen niet van hun samenstelling, dwz. dat ze elke keer volgens dezelfde "recept" gemaakt worden. Dit veroorzaakt dat het lichaam immuun wordt tegen kunstmatige stoffen en zo'n antibiotica helpen niet meer. 

Bij planten werkt het anders. Planten, net als wij mensen, vechten tegen verschillende bacteriën, ziektes. Het maakt dat ze elke keer dat ze in groei zijn antistoffen aanmaken die reageren op de huidige omgeving (het weer, bacteriën). Ze zijn dus elk jaar up-to-date. Dat kan je merken als je een chemische onderzoek in laboratorium doet. Zo is bv. lavendel etherische olie van 2014 anders qua chemische samenstelling dan die van 2015.

En welke planten hebben antibiotische werking? Als voorbeeld kunnen we noemen: kruidnagel, gember, kaneel, tea tree, goudsbloem, ui, knoflook, propolis, tijm, janeverbes, lapacho, lavendel, bergamot, oregano, en vele anderen.

This website uses cookies. More info

Inloggen