Terug

Gember etherische olie

Toegevoegd: Mensen die deze review al gelezen hebben:: 762

Gember etherische olie is niet zo bekend in de aromatherapie. Er zijn voordeligere etherische oliën die gelijksoortige werking hebben. Toch is gember etherische olie aan te raden als onderdeel van de massage en badproducten; hij zorgt voor doorbloeding en werkt opwekkend.

Gember etherische olie

Gember etherische olie

Tip voor eigen massage olie met gember: gebruik een basis massageolie: bv. Neutraal, Lecitol MCS‑N of Lecitol‑Neutral‑Z. In 100 ml basis olie voeg 15 tot 30 druppels gember etherische olie. Goed schudden. Daarna is de massage product klaar voor gebruik - bv. voor massage van de pijnlijke spieren, reuma, artrose (hij heeft soortgelijke werking als massage oliën Cayatherm, Dr. Vostep). Deze gember massage olie kan ook gebruikt worden voor de massage van de borstkast - bij hoest of chronische bronchitis.

Verkouden, verstopte neus?
Dan kan je gember etherische olie in de bad toevoegen; 3 druppels. Sommige mensen maken eigen "ligbadmengsel" van 100 ml volle melk en 3 druppels gember etherische olie. Dat alles goed mengen en toevogen in de badwater.

Niet geschikt voor:
mensen met hoge bloeddruk en zwangere vrouwen

Werkt prima bij:
lage bloeddruk, werkt als oppepper 

Invendig gebruik
Zo wordt etherische olie ter ondersteuning van gezondheid gebruikt. Bij welke problemen? Geen of weinig eetlust, opgeblazen gevoel, ademhalingsproblemen, verkoudheid.
Dosering: volwassene max. 3x 3 druppels per dag.

Goede "partners" voor de mengsels zijn deze oliën: rozemarijn, peper, cajeput, wilde tijm, tijm, dennennaald, jenever en steranijs.  

web: http://www.aromatherapiekarelhadek.nl/p/392/gember-etherische-olie-4084

 

This website uses cookies. More info

Inloggen