Allergieën en aromatherapie van Karel Hadek

Allergische reacties

Allergische reacties

De aromatherapeutische producten van Karel Hadek zijn dankzijn hun samenstelling en de keuze van de ingrediënten zonder bijwerkingen. Het kan wel gebeuren dat de mensen met de allergie of met de overgevoelige huid negatief kunnen reageren op één of meer onderdelen gebruikt in de product.

We raden aan om altijd de beschrijving van de product goed lezen. Onder de ingrediënten kunt u dan vinden of er iets is waarop u slecht reageert. Bij de twijfel raadpleegt uw huisarts of een andere specialist.

Sommige kruiden en planten die in de aromatherapie gebruikt worden zijn van hun nature "pittig" voor de huid. Deze eigenschappen zijn wel belangrijk en nodig bv. voor massageproducten en alle producten die de huiddoorbloeding dienen aan te moedigen. Als de huid een beetje rood wordt door een gezonde doorbloeding, is het soms dus ook wenselijk. Een andere situatie is als zo'n product sterke irritaties oproept. In dat geval moet u hem niet gebruiken. Als u niet zeker bent of het ook uw geval is, test het even op de binnenkant van de elleboog en wacht ongeeer 20 minuten of er een reactie ontstaat. Mocht er een allergische reactie ontstaan, de huid wordt rood en irriteert, veeg deze product weg, eventueel wast af en verzorgt de huid met de neutrale olie of de neutrale crème. Onder deze "pittige" kruiden horen:

  • peper
  • paprika
  • kaneel
  • rozemarijn
  • tijm

Er zijn ook sommige kruiden en planten die niet geschikt zijn voor de zwangere vrouwen. In het algemeen gaat het om de producten die de salvia bevatten. Deze informatie wordt vermeld bij de product zelf en ook op een zelfstandige pagina met de speciale producten voor de vrouwen. 

 

This website uses cookies. More info

Inloggen